Voor ondernemers zijn het moeilijke tijden. De energieprijzen swingen de pan uit en klanten worden steeds kieskeuriger wanneer ze gaan winkelen. Bovendien wordt er van je verwacht dat je duurzame producten verkoopt, die ons milieu zo min mogelijk schaden.  Om je bedrijf draaiende te houden, is het dus belangrijk om goed te adverteren. ‘Goed’ wil hierbij zeggen dat je zoveel mogelijk mensen bereikt en dat je dit zo ecologisch mogelijk doet. Gedaan dus met flyers, ballonnen en plastic zakjes met de naam van je bedrijf erop. Wat dan wel? Dat lees je hier!

Beginnen bij de basis

De belangrijkste en misschien ook gemakkelijkste manier om klanten te winnen, is door vriendelijk te zijn en een goede service te bieden. Dat is duurzaam in elk begrip van het woord en het kost je in principe helemaal niks. Tevreden klanten komen altijd terug, en zorgen via mond-tot-mondreclame voor nieuwe klanten die jouw producten willen ontdekken. Verder weten klanten graag wat ze kopen, zeker nu elke euro twee keer wordt omgedraaid voor hij wordt uitgegeven. Bied je cliënteel dus waar mogelijk zeker een tester of een proevertje aan van jouw product. De kans is groot dat je hen zo overtuigt om zeker iets in jouw winkel te kopen, of om meer mee te nemen dan eigenlijk gepland was.

Kleine moeite, groot effect

Verder is het belangrijk om voor naamsbekendheid te zorgen. Dit kan je doen door katoenen tassen te bedrukken met reclame van jouw winkel. Je kunt de naam van je bedrijf of het logo van je winkel op zo’n katoenen tas laten bedrukken, en deze tas meegeven met je klanten om hun aangekochte goederen gemakkelijk mee te kunnen nemen. Je klanten lopen dan rond met een bedrukte katoenen tas met het logo van jouw bedrijf erop, waardoor ze meteen reclame voor jou maken. Zelf wandelen ze ook heel tevreden naar buiten, want ze hebben een handige draagtas gekregen. Je kunt het ook subtieler aanpakken door katoenen tassen te bedrukken met een grappige zin of iets anders dat de aandacht trekt. Door de naam van je bedrijf hierbij te vermelden, zorg je voor een positieve connotatie naar je winkel, wat uiteraard ook een prima vorm van reclame is.

Ravissante relatiegeschenken

Je kunt je cliënteel en je partners ook in de bloemetjes zetten met een duurzaam relatiegeschenk. Een idee hiervoor is om eco tassen te bedrukken in de kleuren van je huisstijl of met het logo van je bedrijf erop. Om er een onvergetelijk relatiegeschenk van te maken, kun je deze eco tassen vervolgens vullen met de producten die jij in je winkel maakt of verkoopt. Eco tassen bedrukken kan op allerlei manieren. Je kunt zowel papieren of katoenen tassen laten bedrukken, of zelfs ecologische rugzakken. Je kiest zelf in welke kleur of met welk logo je tassen bedrukt worden en hoe groot de tas moet zijn.